dimarts, 3 de juliol del 2018

ORGANITZAR RUTES PER MOSTRAR LA BARCELONA MÉS DIVERSA.

Durant deu anys he organitzat rutes per Barcelona. He intentat mostrar una realitat desconeguda al conjunt de la població. Els problemes burocràtics i la pandèmia ha obligat a una aturara, espero que temporal.



La darrera ruta amb el Memorial Democràtic va recuperar la història de com va ser la persecució de la sodomia a Barcelona. Una ruta nova que vaig preparar per a un important festival barceloní i que després vaig haver de renunciar a cobrar els 100 € que em donaven, per problemes administratius. Preparar una nova ruta a Barcelona no és fàcil, no és seure davant l'ordinador i buscar informació. Cal conèixer la ciutat, la seva història i petejar-la per trobar els millors punts on donar informació.

Durant aquest temps he arribat a marcar 127 punts entre el Born i el Molino on podem trobar informació documentada sobre la història de la diversitat a ciutat. Dubto molt que me'n quedi algun lloc fora, però segur si existeix el trobaré.



Ensenyo la Barcelona més canalla, la diversa, la transgressora o la LGTBI. Intento apropar la Barcelona Medieval o com la literatura ha mostrat aquesta diferència. Del Quixot a Vida Privada, de Pompeu a Paco España, de la Monja Alferes a Requel Meller, del Conestable de Portugal a Flor de Otoño... persones, llocs, històries que han fet de Barcelona una capital de la diversitat. Un lloc on la diferencia s'ha respectat sempre molt més que a altres ciutat europees.

Vaig començar les rutes de forma desinteressada, fins que un dia al final d'una ruta vam anar a celebrar-ho i em va tocar pagar-me el refresc que vaig prendre. Potser aquell dia havia de decidir no seguir, però vaig decidir demanar una petita recompensa econòmica. L'any passat després de perdre el temps fent factures, no en vaig cobrar cap. Aquest any m'ha passat amb la primera que vaig fer per una biblioteca de la ciutat. No vull senyalar a ningú, mai he intentat fer negoci amb les meves rutes.

Ara aviso que no faig factures electròniques, que  les puc fer legalment, no tinc voluntat de defraudar hisenda. Però jo no vaig entrar al món de les rutes per BCN per perdre el temps en tasques administratives per cobrar quantitats molt baixes. Faig rutes per compartir històries, per sentir-me bé, per estar amb gent que li agrada.

Visita a la Model, novembre 2017.


He fet rutes pel GAG, qui més ha confiat amb mi, pels "Pingüinos", Afirmat, Panteres Grogues, Grup de sords del Casal Lambda, per Circuit Festival, per les biblioteques de Viladecans, Poble Sec. Nou Barris, pel Memorial Democràtic o per la Generalitat de Catalunya en memòria dels presos socials a la Model. Sempre ha estat un plaer. Per mi ha estat un plaer treballar amb tots ells, especialment amb Circuit i el seu gerent Teseo Cuadreny, molt culpable d'haver-me involucrat en aquests temes. També vull senyalar al Gabriel J Martín i al José Benito Eres per haver confiat amb mi.

El 2015 vaig preparar la ruta cultural eròtica-literària per una coneguda llibreria de la ciutat. Ho van encarregar i després encara espero resposta. La vaig fer amb Circuit Festival, en dues sortides van venir més de 350 persones. Un plaer immens. 




Aquí podeu trobar algunes rutes que he fet a Barcelona:   http://poldest.blogspot.com/search/label/Rutes.

4 comentaris:

  1. Animo, Leopold, está claro, como lo has hecho de buena fe y sin ánimo de lucro, ni para una Xibeca te ha servido... pero te queda el buen sabor de boca (sin calorías) de haber dado todo en tu trabajo, del amor que has puesto en el, y eso, por supuesto, no da para vivir.
    un fuerte abrazo, los que te admiramos lo seguiremos haciendo <3

    ResponElimina
  2. Es el mal gusto de boca que te queda por pensar que se acercan a tu actividad por ser gratuita y no tener nada mejor que hacer.

    ResponElimina
  3. una pena por que tu cuando escribes o hablas gustas . Por que se te nota informado .

    ResponElimina