diumenge, 7 de maig del 2017

LA BARCELONA DE CARMEN DE MAIRENA

La història de la Carmen Mairena és un exemple de les penúries de molta gent a un temps de intolerància i incomprensió. 




Fa un temps va sortir la notícia que Carmen de Mairena està en un geriàtric, que a més els seus records han estat abandonats al costat de les escombraries. Molts van riure o es van burlar a costa d'ella, menyspreant una terrible realitat ....

En néixer li van posar el nom de Miguel, encara que sempre li va anar més la ploma que el clavell. Miguel Brau i Gou va néixer al barri de Sarrià, va començar a treballar com ajundant de farmàcia, però li agradava més animar la clientela cantant, que servint a les seves demandes.

Va deixar la feina per entrar d'extra en films d'Iquino, cobrant 700 pessetes per cada pel·lícula. D'allà va passar al món de l'espectacle actuant com boy en nombrosos locals de Barcelona.

A la fi dels anys 60 va iniciar una relació sentimental amb Pedrito Rico. La discreció no formava part de l'ADN de cap dels dos i van acabar detinguts en més d'una ocasió. Però Pedrito va poder marxar a Amèrica i Miguel va acabar a la presó.





Van ser temps de penúria, maltractaments i presó. La dictadura va aplicar sobre ella la dura Llei de "Vagos y Maleantes", la policia es va acarnissar amb ell i les conseqüències van estar molt dures. Durant molt de temps va abandonar el món de l'espectacle i va haver de treballar a les pedreres de Gavà al costat del seu pare.

A inicis dels anys 70 es va transformar en Carmen de Mairena, actuant imitant a Sara Montiel o Marujita Díaz, amb escàs èxit obligant-lo a exercir la prostitució al Raval, el seu barri. A inicis dels 90 la seva sort canvia en ser contractada per la productora d'Alfonso Arus, primer, i sortir al programa de Javier Cárdenas, el va seguir Crónicas Marcianas, diversos films, algun d'ells porno.

El 2009 va interpretar al General Franco a l'Intermedi del Gran Wyoming, El 2010 va ser candidata a les eleccions catalanes, quedant el seu partit al lloc  14.

Quan a Carmen se li preguntava si tenia nuvi o quina edat té, fa temps que contesta: "Eso no se le pregunta a una señora"

En l'actualitat està ingressada en un geriàtric pròxim a casa, al Raval. Davant la falsa notícia de la seva mort, va declarar a La Vanguardia: " me tratan   muy bien.  Ahora   ando algo pachucha, a ver si me recupero y vuelvo al trabajoMe siguen llamando para hacer bolos pero no puedo".

3 comentaris:

  1. Molt bona entrada per a entendre la persona de Carmen de Mairena.

    ResponElimina
  2. Se li preguntava QUINA edat tenia...

    ResponElimina
  3. Carmen de Mairena, personatge a part, ha estat una grandísima persona.

    ResponElimina