dijous, 25 de novembre del 2021

DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE. VIDA, CULTURA I HISTÒRIA (III PART)

   Publicacions a la meva pàgina de facebook a partir del 14 de setembre, tercera entrega.

Accés a la primera part:

https://poldest.blogspot.com/2021/11/diversitat-sexual-i-de-genere-vida.html

Accés a la segona part:

https://poldest.blogspot.com/2021/11/diversitat-sexual-i-de-genere-vida_19.html




El petó dels guerrers.
A Rasiglia (PG), al santuari de la Madonna delle Grazie hi ha un fresc particular del segle XV. que representa dos guerrers fent-se petons protegits per un àngel. Diuen símbol de concòrdia; altra opció i els esclata el cap.





El periodista Enrique Rubio des del setmanari POR QUÉ va ser el martell d'heretges contra homosexuals i transsexuals als anys 70.

Aquí ho explico: 


Ell va arribar a definir a "La Pastora" com una dona lesbiana d'instints criminals, fent d'aquest cas un acte d'exaltació patriòtica en la que la falsedat era transformada en notícia. La postveritat va tenir en aquest periodista un bon precursor.



ACT-UP, 1987 
Nova York, març de 1987, es va fundar ACT UP (acrònim de Coalition to Unleash Power, literalment «molestar» o «portar-se malament»), una organització fonamental en la lluita contra l'epidèmia i a favor dels drets de les persones amb VIH / SIDA, que defensava l'acció directa per combatre la situació de crisi causada per l'epidèmia. Mireu: 





Félix Yusúpov, 
Gai, travesti i assassí de Rasputín Al film Nicolau i Alexandra (1971) va mostrar com dos amants nobles van invitar a Rasputín a una festa (clarament gai) per emborratxar-lo i després assassinar-lo. L'autor va ser el príncep Yusúpov, testimoni de la relació entre ell, un nen ric seductor, i un pagès sàtir i intrigant (Rasputín). Va ser interpretat per Martin Potter (Satyricon).
 Mireu:
BENEDETTA CARLINI, MONJA MÍSTICA I LESBIANA

El film de Paul Verhoeven versa sobre la vida d'aquesta monja mística i lesbiana.
Amb 23 anys van començar les seves visions de caràcter religiós i eròtic. Després va ser escollida Abadessa, però quan va començar a afirmar que tenia contactes sobrenaturals amb Jesucrist, va aixecar sospites. Es va descobrir que les visions eren falses, així com els estigmes causats. En canvi van descobrir la seva relació amb una monja del convent anomenada Bartolomea.




L'Assiette au Beurre 
És una revista satírica il·lustrada francesa que va aparèixer del 1901 al 1936.
Va reunir a alguns dels millors il·lustradors europeus i va aprofitar la carta blanca per criticar amb llibertat el militarisme, el colonialisme, el clericalisme i les condicions laborals.
Després d'haver publicat prop de 10.000 dibuixos produïts per uns 200 dissenyadors, constitueix un preuat testimoni iconogràfic de la Belle Époque.



Opisso. Esquella de la Torratxa. 1927. 
Sobre els estralls de la cocaïna. L'augment de consum i demandants va portar a la seva adulteració amb productes no molt fiables i també l'augment de preu. Aviat els metges van alarmar dels problemes que estaven sorgint, cada vegada més greus. Amb els anys 30 va arribar la prohibició, algunes detencions de cara a l'opinió pública, però poc més. El preu va augmentar molt, però el consum no es va aturar. Més: 





Persecució contra la sodomia, inquisidors del Bisbat de Cartagena. 1505.
TEXT (Archivo Gral. Región de Murcia):
Los inquisidores, licenciados de Bivar y Pedro de Frías, afirman que “somos ynformados de que en esta dicha çiudad y obispado ay muchas personas, asy eclesyasticos como seglares, que están infamados del delito y pecado de la sodomía, que diz que han fecho y cometido el dicho pecado muchas y diversas vezes con diversas personas en diversos lugares, y atraído y dotrinado con esquisitas maneras que fysiesen y cometiesen el dicho delito (…) en gran escándalo del pueblo o pueblos donde aquellos viven, husando de dicho pecado públicamente”
Los inquisidores daban un plazo a los vecinos de la diócesis, so pena de excomunión, para que denunciasen ante ellos a las personas sospechosas. La carta monitoria fue fijada en la puerta de la catedral de Murcia el 1 de diciembre de 1505, advirtiendo que nadie la osase quitar.




Què saps de la Societat de l'Orquidea?

Aquí ho explico.

Va funcionar a la regió de Canton (província de Guanddong) durant segles i fins a l'arribada dels partidaris de Mao, que ho consideraven una perversió feudal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada